De Romantische Markt

De Romantische Markt

Iedere zomer zijn het Bagijnhof en het Van Houweningepark het decor van de Romantische markt.
De historie achter deze kleurrijke markten gaan vele decennia terug. Wie dit beroemde Medemblikker evenement ooit heeft bezocht, kan zich de geuren, kleuren en sfeervolle tafereeltjes uit vroeger tijden vast goed herinneren.

Oorspronkelijk was de Romantische Markt een bruisend gebeuren waar vele oude ambachten waren te bewonderen. Bezoekers maakten kennis met de kunsten van de diverse markante Medemblikkers.

Zo konden zij aanschouwen hoe visserman Bobeldijk zijn netten boette en hoe boer Molenaar zijn graan dorste. Meneer Van de Wetering vertoonde zijn kunsten als smid en Fien Geusebroek verwelkomde verkleed in nostalgische klederdracht de passagiers van de stoomtram.

De mandenvlechter en de kant klossende oude dames spraken tevens tot de verbeelding. Ook voor de allerkleinste bezoekers was er volop vertier. Zo konden zij een ritje maken met de trouwe pony`s van Narda Bot. Al deze ingrediënten, compleet met de klassieke muziektent en het gezellige terras van Cafe`t Vosje, maakten de Romantische Markten keer op keer tot onvergetelijke iconische happenings.