Edelstenen en Mineralen

Opeens zijn ze er, overal.

Iedereen draagt ze. Geluksarmbanden en kettingen van sierstenen. Of het nu gaat om Boeddha-armbanden, kristallen of een ketting met de tekens van de dierenriem, de geheimzinnige stenen hebben ondertussen een vaste plaats in ons dagelijks leven.
We gebruiken helende stenen van mineralen en edelstenen om lichamelijke en geestelijke blokkades te doorbreken.

Sinds mensenheugenis gebruikt de natuurlijke geneeskracht van de aarde. De stenengeneeskunde is dus geen nieuwe alternatieve geneeswijze, maar al duizenden jaren oud.
Geneeskrachtige stenen zijn een hulpmiddel bij de genezing van ziektes, emoties en problemen. Ze helpen ons om iets positief te veranderen. De kracht en magie van de stenen, het geloof en de hoop, daarop zijn al vele jaren nauw verbonden met de geschiedenis van de mensen.

Het is geen toeval dat kristallen altijd weer de brug naar het mythische vormen. Of het nu gaat om de. Door stenen omzoomde, rituele krachtplaatsen, of om de ongelooflijke steenmassa`s, die de Farao`s op elkaar hebben laten stapelen.

Edelsteentherapie is een additionele therapievorm, een aanvullende therapie die uitstekend is te combineren met andere alternatieve of reguliere geneeskunde. Dit is mogelijk, doordat stenen werkzaam zijn in onze energetische velden en in het  menselijke lichaam. Daarnaast kan edelsteentherapie natuurlijk ook op zichzelf staand worden toegepast.
Realiseer je wel dat je bij ernstige of langdurige aandoeningen altijd ook de hulp van een arts of specialist moet raadplegen.

Tot de ‘echte’ edelstenen rekenen we; diamant, robijn, saffier en smaragd. In een later stadium hebben de gemmologen (edelsteendeskundige) ook de opaal en de parel in dit rijtje van edelstenen opgenomen. Alle overige stenen vielen tot een paar jaar geleden onder de noemer ‘halfedelstenen’, tegenwoordig spreken we liever van ‘sierstenen’. De edelsteentherapie maakt vaker gebruik van deze sierstenen dan van de ‘echte’ edelstenen.
Officieel zou je dus moeten spreken van siersteentherapie, maar in de praktijk spreken we gewoon van edelsteentherapie.

Het is te simpel om het onverklaarbare als onmogelijk af te doen. Een paar 100 jaar geleden kon niemand zich tenslotte voorstellen dat de taal of de beelden van onze moderne communicatietechnieken, gewoon door de lucht zouden bewegen. Het ontbreekt ons (nog) aan de kennis van verbanden, om verschijnselen, zoals de kracht van stenen, te doorgronden. Er is een verband tussen wat door de huid wordt opgenomen en het innerlijke van de mens. Er ontstaat een wisselwerking tussen de huid en het kristal. Het kristal reageert op de energie van de drager, de elementen komen los en worden opgenomen door het lichaam. Kristal is het hoogste niveau van het mineralenrijk en de mens is het hoogste niveau van het dierenrijk, daarom zijn ze op natuurlijke wijze in relatie en harmonie met elkaar.

Geneeskrachtige kristallen werken door hun kleur en hun trilling. De kleur is voor iedereen duidelijk waarneembaar. De trillingen kunnen we (nog) niet zien, maar zijn wel te voelen. Energie (trilling, kleur) gaat nooit verloren, maar wordt eindeloos omgezet. Overal werkt voortdurend de energetische kracht.
Alles heeft een uitstraling en alles neemt straling waar en is daardoor te veranderen. Dit is het duidelijkste te zien bij levende wezens. Dus daar waar verandering altijd merkbaar is.

Het is duidelijk dat de kracht van de maan, alle zeeën op de aarde steeds in beweging hout, dan is de gedachte dat heel wat grotere, sterkere sterren ook krachten uitoefenen op de aarde.
Op het ontstaan van het in het algemeen en dat van de mens in het bijzonder, maar ook op de stenen die in onze aardkorst groeien, niet zo heel vreemd. Afhankelijk van de plaats en de duur van de stralingsinvloed van de sterren kunnen bepaalde trillingeigenschappen heel duidelijk en geconcentreerd ontstaan in edelstenen.